Met olieverfschilderijen van Oesje Zegel, etsen van Heine Noordstra en bronzen/keramiek van Jitse Sikkema
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Expositie bij Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden
van 31 oktober t/m 12 december 2015

 

Oesje Zegel – schilderijen

Oesje Zegel werd in Harlingen geboren (1948) en streek uiteindelijk in Franeker neer. Ze kreeg les van diverse meester schilders, waaronder Douwe Elias. Dit komt tot uitdrukking in oude bomen, donkere bossen, zeegezichten. De kleurenpracht van bloemstillevens -met voornamelijk rozen- weet Zegel met een sober palet op te roepen. In de met olieverf en grote penselen geschilderde rietlanden bepalen winterkou en vrieslucht de sfeer. Door het gebruik van donker en licht ontstaat er een dramatisch effect. Oer-Hollandse landschappen zien er dreigend en desolaat uit. In de interieurs bepalen lichtval en dieptewerking een veelal raadselachtige atmosfeer. Op een klassieke manier probeert Zegel met deze onderwerpen een eigen mysterieuze wereld te schilderen.

 

 

Heine Noordstra – etsen

Opleiding:  ABK. Vredeman de Vries, Leeuwarden,  afd. monumentale Vormgeving , afgestudeerd in 1979.

Ik zoek, met mijn etsen, (max. 5 drukken) en een enkele kartonsnede, vaak opnieuw naar relatiepatronen naar architectuur, landschap en omgeving, soms in hun historische context. Gevoelens transformeren en harmoniseren naar monumentale beeldstructuur. Het gaat in mijn werk om het spirituele en de zintuigelijke beleving. De niet direct zichtbare werkelijkheid weergeven in verstilde harmonieŽn. Mijn werk beweegt zich tussen abstract/expressionisme en constructivisme. De natuur om ons heen, de grote landschappen en immateriŽle waarden zoals licht, stilte, leegte, in een mystieke sfeer, zijn in hun monumentale grootheid bronnen van inspiratie. het gaat om universele gevoelselementen vertaald in lijnen en vlakken, in een verlangen naar compositie en schoonheid.

 

Jitse Sikkema – bronzen

Jitse Sikkema woont en werkt in De Wilgen.

Hij heeft lesgegeven in de beeldende vakken aan het voortgezet onderwijs en Akademie Minerva. Nu werkt hij fulltime als autonoom kunstenaar. 
Zijn in klei of brons gemaakte beelden zijn altijd te herkennen aan de textuur van de huid. De beelden zijn gelaagd, zowel letterlijk als figuurlijk. 
Vaak zijn het op de natuur of mens geÔnspireerde afbeeldingen.

De nadruk ligt niet op esthetiek en anatomie. 
Soms zijn de beelden ingetogen, soms levendig, maar altijd krachtig en vitaal. 
Ze kunnen zowel figuratieve als abstracte elementen bevatten en de wijze waarop ze balanceren tussen deze twee uitersten creŽert een interessante spanning.*****

Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers