Exposite te zien van 8 november t/m 15 december 2012 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met brons en keramiek van Jitse Sikkema, olieverfschilderijen van Hella Maas en Margreet Boonstra

Jitse Sikkema:

Het uitgangspunt van het werk van Jitse Sikkema is de emotie en lichaamstaal van de mens. Om deze zo goed mogelijk in een beeld te vangen, brengt hij de mensfiguur terug naar de elementaire vormen zonder waarde te hechten aan schoonheid en realiteit. Doordat de kunstenaar zich niet laat afleiden door esthetiek en anatomie, krijgen de personages in zijn beelden/sculpturen een zeer eigen karakter.
Ze staan als tekens in de ruimte en bevatten zowel figuratieve als abstracte elementen en de wijze waarop ze balanceren tussen deze twee uitersten creëert een interessante spanning met uitstraling van kracht en vitaliteit.

Hella Maas:

Hella Maas is fijnschilder pur sang. Ze schildert stillevens en portretten en in haar werk is de liefde voor het materiaal terug te zien. Alles wat zij maakt moet van de hoogste kwaliteit zijn. Na vier jaar de avondopleiding aan de Wackers Academie gevolgd te hebben heeft ze besloten het fijnschilderen verder te willen ontwikkelen. Daarvoor is ze op zoek gegaan naar leraren die zich hierin hebben gespecialiseerd. Ze heeft in het atelier van Maarten Boffe in Antwerpen geschilderd en les gehad bij de te Wildt academie. Haar werk wordt door sommigen meditatief genoemd, het straalt rust uit en ze werkt met een sober schilderspalet. Het geheel heeft een moderne, hedendaagse uitstraling.

Margreet Boonstra:

Margreet Boonstra (1967) schildert graag landschappen en op locatie. "En Plein air"
Ze probeert in het landschap door te dringen, vast te leggen wat je waarneemt en ervaart. Buiten. Meestal na een periode buiten gewerkt te hebben werkt ze de beelden die ze heeft opgedaan uit in haar atelier, altijd olieverf op doek, zonder onderschildering, nat in nat. Haar stijl laat zich kenmerken als realistisch met een krachtig persoonlijke toets.
Margreet Boonstra schildert zowel vrij als in opdracht en exposeert regelmatig door het hele land. Ze is een van de Noordelijke realisten en nam afgelopen jaren deel aan diverse (internationale) schilderprojecten. Haar werk is opgenomen in diverse particuliere en bedrijfscollecties.

*****

Open tijdens exposities:
Donderdag-, vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers