Expositie te zien van 1 oktober t/m 7 november2009

Een expositie met beelden in brons en keramiek van Jitse Sikkema, 'portretten-in-close-up' schilderijen in olieverf van Ans Schumacher en abstract expressionistsche schilderijen in acryl van Gerard Galema.

Jitse Sikkema (beelden):
Het uitgangspunt van het werk van Jitse Sikkema is de emotie en lichaamstaal van de mens. Om deze zo goed mogelijk in een beeld te vangen, brengt hij de mensfiguur terug naar de elementaire vormen zonder waarde te hechten aan schoonheid en realiteit. Doordat de kunstenaar zich niet laat afleiden door esthetiek en anatomie, krijgen de personages in zijn beelden/sculpturen een zeer eigen karakter.
Ze staan als tekens in de ruimte en bevatten zowel figuratieve als abstracte elementen en de wijze waarop ze balanceren tussen deze twee uitersten creëert een interessante spanning met uitstraling van kracht en vitaliteit. (zie bijgaande foto 'Man met uil' , keramiek - Jitse Sikkema).

Ans Schumacher (schilderijen):
Ik schilder gezichten, meestal groot, waarbij ik de in mijn ogen, niet relevante achtergronden weglaat. Ik doe dat om een tijdsbeeld weer te geven , een tijd waarin het "maakbare" dat door middel van glossy magazines en billboards wordt geadverteerd , de norm wordt.
Zo zeer zelfs dat mensen op elkaar gaan lijken en daardoor individueel ook niet meer opvallen. Ik veroordeel dat niet, integendeel! Ik ben een mens van deze tijd en ben zeer nieuwsgierig naar wat er nog komen gaat!
Je vraagt je af wat er achter die façades speelt, zijn ze zo cool en zelfverzekerd of .......?

Gerard Galema (schilderijen):
Mijn dagelijkse indrukken worden verwerkt tot een dynamisch kleur- en vormenspel op doek. De eerste vegen, krassen, vlekken of strepen, vragen om een nadere uitwerking van een in gang gezet proces van voelen, denken en doen.
Deze "ontdekkingstocht" van ordening en accentuering leidt tot abstract expressionistische schilderwerken, die allerlei tegengestelde emoties oproepen en die de toeschouwer uitnodigt de fantasie de vrije loop te laten.

*****

Openingstijden:
donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 -17 uur.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
okt/nov 2009 Telefoon: 058 8442545
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers