Expositie te zien van 30 mei t/m 4 juli 2015 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

 Met keramiek van Anja Mulder, etsen en glasobjecten van Marjan Smit schilderijen van Christiaan Afman en Maike van der Kooij.

 

Anja Mulder- keramiek

Het werken met grove chamotte klei heeft mijn voorkeur, omdat ik het vind passen bij mijn natuurlijke stijl.

Vaak werk ik intu´tief. Ik heb niet zo’n vastomlijnd  idee, maar begin gewoon en gaandeweg ontstaat het beeld. Het thema in mijn werk is meestal de mens en dan met name de trotse, zelfbewuste en aanhankelijke vrouw, zowel poŰtisch als dromerig. Soms voorzien van mijn favoriete huisdier, de Kat. De beelden geven voor mijn gevoel ook een beeld van het mysterie van de mens in het algemeen. Verder hoop ik dat mijn beelden de ene keer ontroering en de andere keer blijdschap oproepen.

 

Marjan Smit – etsen en glasobjecten

Bruisend van vitaliteit en levenslust: het werk van Marjan Smit maakt je vrolijk. Haar kleurgebruik getuigt van lef maar wordt nergens schril. Dit geldt voor haar grafiek, droge naald etsen, maar zeker ook voor haar stoere gegoten glasobjecten.

Marjan studeerde in 1984 af aan de kunstacademie Artibus in Utrecht en ze is inmiddels 30 jaar actief als graficus. Sinds 12 jaar houdt ze zich nu ook bezig met sandcasting: het gieten van vloeibaar glas van 1240 graden Celsius in een zandmal.

 

Maike van der Kooij - schilderijen

Opgeleiding: Koninklijke Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag
In 1987 kwam ik in de provincie Groningen wonen en werd gegrepen door het wijde imponerende landschap.

Mijn landschappen kun je beschouwen als portretten van een monumentaal land.
Ze ontstaan aan de hand van schetsen en foto’s die ik buiten maak en die ik later in mijn atelier vertaal. In mijn huidige werk combineer ik voor mij belangrijke elementen tot een landschapscompositie. Daarbij komt het werk verder af te staan van het traditionele landschap, maar dichterbij datgene waar het mij om gaat: de beleving van een landschap en het zoeken naar het wezen daarvan.

 

 

Christiaan Afman – schilderijen

Stadsgezichten zijn een belangrijk onderwerp van de schilderijen van Christiaan Afman . Uitgaande van veldwerk; foto's en schetsen, maakt hij in zijn atelier een weloverwogen compositie, uitsnede, die de essentie van het onderwerp weergeeft.

In een diversiteit aan dekkende en transparante vlakken en vlekken acrylverf, bouwt hij zijn schilderijen op in talloze lagen. Door de acrylverf als aquarelverf te behandelen speelt ook het toeval een grote rol in het ontstaan. Door alleen daar te corrigeren waar nodig, blijft in de speels opgezette onderlagen van alles te 'beleven'. Afman nodigt u uit zijn schilderijen 'met de neus op het werk' te komen bekijken.


*****

Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers