Expositie te zien van 15 november t/m 13 december 2014 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met schilderijen van Hennie Dijk-Stel, Jan Jansma en Louise de Winter. Keramiek van Sibrich Veenland.Hennie Dijk-Stel - schilderijen:

Elk seizoen tovert mijn tuin me een nieuw beeld, dat er nooit eerder was.
De grote transformatie leeft elke dag om me heen als ik de deur uitstap.
Gevoel voor schoonheid en tuinonderhoud zijn voor mij een logisch gevolg van elkaar.
Ik probeer op het platte vlak vast te leggen wat in mijn ooghoek langs flitst – waar ik naar staar - of waar ik op inzoom. Soms zoom ik in en met behulp van de ambachtelijke regels en technieken van botanische kunstenaars, die al eeuwenlang wetenschappelijk bezig zijn met de basis van deze materie.


  Jan Jansma - schilderijen:
"Duinen en kwelders" dat zijn de motieven, die in mijn werk het meest voorkomen. Een tijdloos landschap, dat me inspireert en aanzet tot het maken van schilderijen, een eindeloze bron, waarbij het me voorkomt, dat er een wisselwerking is tussen het landschap dat ik waarneem en de herkenning binnen mezelf, eigenlijk een soort innerlijk landschap. Ik suggereer in een min of meer impressionistische stijl, maar de "basisvormen" van het landschap wil ik nog wel eens vereenvoudigen en abstraheren. Met mijn vogels spreek ik (hoewel natuurlijk verwant) een ander soort schilders-energie aan, wat mij betreft een mooie tegenhanger.Louise de Winter - schilderijen:
  Ik laat mijn fantasie los op het lijnenspel, wat zich heeft gevormd, nadat ik het papier met diverse materialen heb bewerkt. De vrouw-figuren krijgen hun vrolijke identiteit beetje bij beetje tijdens het schilderen. Ik schilder op mijn manier vrouwen, vrouwen met bijzondere gezichten, opvallende kleding, feestelijk uitgedost en vaak met allerlei dieren als entourage. De schilderijen hebben op iedereen een positieve uitwerking en wat ze zeker gemeen hebben, is dat de meeste mensen er vrolijk van worden. Het ontlokt een glimlach.Sibrich Veenland - keramiek:
  Mijn inspiratie vind ik op de plek waar ik woon en werk, het Groninger Hogeland. De enorme ruimte op het land met de prachtige wolkenpartijen, de altijd aanwezige wind en het prachtige kleiland inspireren me. Mijn beelden zijn de vertalingen van dit landschap en de wijze waarop ik dit beleef. Wolken, wind, zon, water, horizon, aarde en geploegd land krijgen vorm in de beelden.
De beelden worden gemaakt van klei, fijne of grove witte chamotte of giet-klei. Na het biscuit bakken op 1020 graden worden de beelden geglazuurd en op 1140 graden gebakken, steengoed temperatuur. Vaak maak ik tot slot nog gebruik van zilver-luster.

*****

Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers