Expositie te zien van 16 mei t/m 22 juni 2013 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met keramiek van Carin Staal en aquarellen/etsen/schilderijen van
Linda Ruyzenaars, Joost Schmidt, Marjoke Staal en Geeske Walsma.


Carin Staal (keramiek):
Tijdens mijn opleiding tot creatief therapeut beeldend vormen heb ik de expressiemogelijkheden van klei leren kennen. Ik bouw mijn werk voornamelijk op uit platen klei. Om een interessante textuur te verkrijgen bewerk ik het oppervlak door er in te tekenen of te schrijven. De vorm houd ik daarbij meestal simpel. Ik maak gebruik van gekleurde kleislib en glazuren om het werk te beschilderen. Het stoken gebeurt in een elektrische oven. Mijn inspiratie haal ik vooral uit het contact met mensen en hun verhalen. Daarnaast vormt de klei zelf een bron van inspiratie. Het materiaal nodigt uit tot experimenteren en blijft daardoor boeien.

 

Linda Ruyzenaars (aquarellen):
Mijn manier van werken in deze expositie bestaat uit aquarelleren in combinatie met inkten, op mijn atelier werk ik ook met olieverf. De inkten gebruik ik om extra accenten aan de aquarel te geven of andersom, beiden hebben elkaar nodig in mijn werk.
Mijn onderwerpen hebben met de natuur te maken en ik werk zoveel mogelijk buiten omdat ik me dan een deel van mijn omgeving voel. In Amsterdam meestal in Artis, riviertje het Gein en in Leiden de Hortus Botanicus. De laatste tijd werk ik regelmatig in ‘het terpenland’ van N.O.Friesland, waar ik getroffen ben door de enorme ruimte waarin af en toe een prachtige terp staat met overweldigende luchten, wat een rijkdom voor een schilder!

 

Joost Schmidt (aquarellen/etsen):
Tekenen en schilderen is als reizen:
Potlood en penseel gaan over linnen en papier in lijnen van niet getelde mijlen ongebaande paden. Een ets, ragfijn verdiept en opgebouwd uit vele streken, vormt een sculptuur van ongekend verbeelden. De kijker is mijn reisgenoot.

 

Marjoke Staal (aquarellen/schilderijen):

Marjoke Staal maakt aquarellen, objecten van houtskool, schilderijen met olieverf en ei-tempera. In haar aquarellen is zij op zoek naar een groot licht/donker contrast of juist naar een bijna teer uiterlijk van de verf. Zij maakt vaak gebruik van andere dragers dan aquarelpapier om de structuur naar haar hand te zetten.
De getoonde aquarellen zijn geschilderd op geprepareerd katoen.

 

Geeske Walsma (schilderijen):
Geeske Walsma schildert al 30 jaar. Haar schilderijen doen zich voor in een gedaanteverwisseling tussen figuratie en abstractie Schilderen is een interactie tussen handelen en denken. Ze laat zien dat schilderkunst geen vergelijk kent met andere manieren van uitdrukken of communiceren. Geeske Walsma beeldt niets af. Ze maakt een beeld van verf. Als substantie heeft verf een intrinsieke waarde die in het beeld tot leven komt. De schilder brengt er leven in. Iedere verfstreek moet op een of andere manier het vlak veroveren. Voorzichtigheid is geboden. Wat donker is, moet licht worden en wat licht is donker. Alleen door een schilderij in werkelijkheid te zien kun je je realiseren dat een schilderij op zichzelf staat.

*****

Open tijdens exposities:
Donderdag-, vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers