Thema-exposite te zien van 10 mei t/m 16 juni 2012 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

KleurRijk
Met keramiek van Hannie Diender en schilderijen
van Ellen Kroeze en Vincent Massée

Hannie Diender:

Hannie heeft in Kampen lessen modelboetseren gevolgd. Haar eerste beelden zijn vrij klassiek en ingetogen van kleur. Al snel ontwikkelt ze een eigen stijl die zich laat omschrijven als speels en humoristisch. In haar beelden spelen communicatie en emotie een grote rol. Veel figuren zijn in groepen gezet en lijken met elkaar een onderonsje te hebben. Elk beeld is uniek en krijgt een eigen karakter, de een eigenwijs, de ander ondeugend en/of onschuldig. Hannie haalt haar inspiratie vooral uit haar omgeving, de mensen om haar heen, kleding en alledaagse gebeurtenissen.

Ellen Kroeze:

Mijn schilderijen bouw ik vaak op vanuit een transparante laag acrylverf. Deze eerste laag is essentieel voor het uiteindelijke schilderij. Bepaalde delen in mijn doeken werk ik heel gedetailleerd uit terwijl andere delen na de eerste laag bijna onaangeroerd blijven en veel aan de verbeelding over laten. Ik ben een schilder die verhalen wil vertellen. Door de complexiteit en de contrasten in het leven te vertalen naar het doek wordt ik me zeer bewust van de gelaagdheid die het leven ons biedt . Hierbij maak ik gebruik van voorwerpen die de verhalen voor mij, op een vaak theatrale wijze, beeldend maken. Jurkjes met patronen,fruit, stoelen, laarsjes en koffers zijn terugkerende elementen. Deze voorwerpen haal ik vaak uit hun natuurlijke omgeving of ik isoleer het onderwerp om zo de emotie te versterken.

Vincent Massée:

Vincent Massée (Haarlem 1966), een hedendaagse kunstenaar die in woord en beeld expressief de waarneming verbeeld. 'Kunt u dansen om een groengerande zon?'
Dit zegt iets over de wijze van werkelijkheidsbeleving die u terug vindt in het oeuvre van de kunstenaar. Als Vincent poëzie of een roman schrijft doemen er andere beelden op. Die vinden hun oorsprong in zijn Joodse taalbeeldcultuur en de beeldende erfenis van de Hugenoten.
Vincent Massée is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Constantijn Huygens te Kampen. Naast het schilderen en schrijven beoefent hij andere kunstvormen, zoals fotografie en beeldhouwen.

*****

Open tijdens exposities:
Donderdag-, vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers