'Oars as Oars' expositie te zien van 
25 maart t/m 23 april
bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met keramiek van Bernadette Stokwielder.
Zilversmeedwerk van Hennie Broers.
Schilderijen van Arjen Beintema.Bernadette Stokwielder - keramiek:

’s-Hertogenbosch. 1984-88 kunstacademie Den Bosch,
keramische vormgeving. 
Voornamelijk draaiwerk, theepotten, kommen en schalen, lampen, soms rijk gedecoreerd met de ringeloor en met de boodschap dat het vastgehouden en gebruikt wil en mag worden. Het werk wordt gestookt in een zoutoven op 1260 graden. Het zout geeft een rijke kleurschakering van grijs en bruin overlopend naar oranje en rood met een bijzondere huid waarbij je steeds weer opnieuw kleine subtiele nuances waarneemt. Zoutverglazing is een eeuwenoude techniek die bijna verdwenen is en nog maar op kleine schaal wordt toegepast. Deze manier van werken heeft mijn hart gestolen. Bij de theepotten wordt voor de hengsels en handvaten vaak andere materialen zoals hout, zelf gesmeed ijzer, leer of koper gebruikt.

Naast mijn zout gestookte theepotten en hoge theelicht objecten e.d die ook nog steeds mijn liefde hebben, wil ik ook graag mijn nieuwe werk introduceren.Een serie lampen/lichtobjecten geïnspireerd op Radiolaria oftewel straaldiertjes, eencellige levensvormen uit de zee. “Radiolarian Lights”
Zij zijn opgebouwd uit gedraaide delen, soms deels uit steunmallen, en toevoegingen zoals ribben. Na de glazuur stook, 1200 graden oxidatief, voorzie ik de openingen deels met glasparels wat een mooie lichtbreking en subtiel kleurenspel geeft en de lamp als hij brandt drijft in een zee van licht.

  Hennie Broers - zilversmeedwerk:

Al van jongs af aan wilde ik edelsmid worden, maar omdat de vakopleiding niet in het noorden des lands was gevestigd, werd ik genoodzaakt eerst een andere weg in te slaan….. Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben: geaard in Friese klei, oog hebbend voor natuur en milieu én altijd op zoek naar de juiste verhouding tussen praktisch (draagbaar), esthetisch en uniciteit. Er wordt vaak een combinatie gezocht tussen edelmetaal en natuurlijke materialen als edelstenen, ebbenhout of de naalden van een Afrikaans stekelvarken. Van ieder ontwerp wordt slechts één exemplaar gemaakt.  Tijdens de expositie in het natuurcentrum te Ameland laat Hennie voornamelijk sieraden en objecten zien waarbij zilver wordt gecombineerd met een natuurlijk materiaal. Bij de expositie in Galerie De Kleine Hoogstraat wordt hoofdzakelijk nieuw werk getoond – zowel in materiaalkeuze, ontwerp, als ook in de wijze van presenteren. Hierbij sluit Hennie aan bij het thema van de expositie “Oars as Oars”.

Arjen Beintema - schilderijen:  

Arjen Beintema (1965) is autodidact. Hij begon op jonge leeftijd te schilderen met olieverf en raakte al snel gefascineerd door de werken van de oude meesters. Zo maakte hij op 12-jarige leeftijd  voor een wedstrijd van het Fries Museum, een kopie van Rembrandt’s "Saskia" en won daarmee de eerste prijs. Daarop kreeg hij meteen diverse opdrachten. Hij bestudeerde en kopieerde het werk van de schilders uit de zeventiende eeuw en vormde zichzelf op die manier. Elk schilderij begint bij hem vaak met de nieuwsgierigheid naar de werking van een bepaald effect. Arjen schildert meestal uit het hoofd. Tegenwoordig laat hij zich ook graag inspireren door de grote moderne schilders uit de vorige eeuw, zoals Monet, Matisse, Derain, Picasso, Dufy, Sluijters, e.a. waarbij hij gebruik maakt van een grotere vrijheid in vorm en kleur.*****

Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers