Najaars-expositie te zien van 6 september t/m 8 november 2014 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met schilderijen van Ineke Hofste, Ed van der Hoek, Max de Winter  en etsen van Wim van der Meij.
Objecten van Marsja van der Ven.


Wim van der Meij - etsen:
Geboren en opgegroeid in de Bollenstreek. Hij begon met etsen in 1977 bij Reyck den Held en later bij Wim Bettenhausen. Volgde de avondopleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag, waar hij in 1983 eindexamen deed. Sinds 1986 is hij als zelfstandig etser werkzaam, vanaf 1988 in Zutphen in een stadspand met uitzicht op de oude stadsmuur. In het gevarieerde landschap van Nederland met zijn polders, rivieren, bomen en schepen doet hij zijn inspiratie op. Zijn etsen zijn tot in de kleinste details uitgewerkt.

  Ineke Hofste - schilderijen:
Ik word geÔnspireerd door de wereld van de stedelijke omgeving en de architectuur. In deze wereld onderzoek ik het spel van lijnen, ritmes, transparantie en geometrische vormen die me uitdagen tot nieuwe composities. Ik word vooral geboeid door de plekken waar binnen en buiten in elkaar overgaan: gebouwen die nog in de steigers staan en daardoor een mate van een transparantie vertonen, reflexies in glanzende puien waardoor je verdwaalt in wat binnen- en wat buiten is, de alsmaar oprukkende stad die haar omliggende ruimte verovert. In mijn werkproces streef ik naar een abstrahering waarbij een beeld opgeroepen wordt dat nog herkenbaar is maar dat tevens ruimte laat voor de eigen verbeelding van de toeschouwer. Ofschoon ik af en toe gebruik maak van olieverf, werk ik meestal met acryl om de snelheid in mijn werkproces te houden.


Ed van der Hoek - schilderijen:
  Het werk van de in Oostvoorne wonende en werkende Ed van der Hoek zorgt in de meeste gevallen voor een glimlach en soms zelfs tot een schaterlach. Waardoor dat nou precies teweeg wordt gebracht is niet zo snel te duiden. Wel is duidelijk dat zijn werk toegankelijk, vrolijk en kleurrijk is. In Galerie de Kleine Hoogstraat zullen een aantal nieuwe originele schilderijen te zien zijn en deze vormen ook de basis voor zijn inmiddels wijd en zijd bekende kunstkaarten en multiples. Sinds een aantal jaren zijn deze in heel Nederland te vinden, bij kleine galeries, boek- en cadeauwinkels. Er is ook internationaal een toenemende vraag. Onlangs is een uitgever uit AustraliŽ begonnen met het uitgeven van zijn kaarten in AustraliŽ, Nieuw Zeeland en de UK.


 Max de Winter - schilderijen:
  Zodra je op een vlak een lijn plaatst, een lijn die het vlak in tweeŽn splitst, transformeert het vlak plots tot landschap. Dat is op zich naar, maar daar heb je mee van doen. Die lijn bepaalt tevens de verhouding tussen lucht en geen lucht. Maar is dat het wat mij bezig houdt? Hoeveel grond/ gewas/ klei, hoeveel lucht/ wolken/ etc.? Nee het is die lijn, die zogenoemde horizon. Wat gebeurt daar achter? Zit er of zie je nog wat op of achter die horizon? Weet u het? Trek mijn landschap in en ontdek het zelf. 
Marsja van der Ven - objecten:
  " "Gemaakt door Marsja". Toegepaste Kunst & Design van hergebruikt materiaal. Naar eigen ontwerp maar ook in opdracht , persoonlijke kado's, relatiegeschenken, cursussen, etc.!

*****

Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers