Exposite te zien van 28 maart t/m 4 mei 2013 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met keramiek van Eva Ouden Ampsen en schilderijen van Gerrit Wijngaarden en Walter Stoelwinder.

Eva Ouden Ampsen:

Eva woont en werkt in het Westerkwartier op de grens Groningen-Friesland. Haar werk bestaat uit keramische handgevormde vazen en schalen, die na het bakproces worden beschilderd en gedecoreerd. Hierbij vormen afbeeldingen van oude Japanse prenten en houtsneden een belangrijke inspiratiebron. Haar eigenzinnige stijl is fantasievol, gedetailleerd en rijk aan kleur.


Gerrit Wijngaarden:

Gerrit is autodidact kunstenaar. Nadat hij begonnen was met het schilderen van bijna uitsluitend stillevens heeft de onderwerpskeuze van Gerrit Wijngaarden zich langzamerhand uitgebreid naar trompe l'oeils, (profiel)portretten, landschappen, interieurs, "magisch realistische" voorstellingen. De rode draad in zijn werk vormt de stilte, met vaak een bepaalde dreiging of melancholie op de achter- dan wel voorgrond. In veel van zijn stillevens gaat het om de zogenaamde abstracte waarden zoals kleur, vorm, compositie, contrast en stofuitdrukking, in de landschappen en interieurs is het levensgevoel van de kunstenaar sterker terug te vinden. Gerrit Wijngaarden exposeert regelmatig, maakt vrij werk en werkt in opdracht.


Walter Stoelwinder:

Walter is geboren en opgegroeid in Gorredijk, waar hij langere tijd als professioneel fotograaf werkzaam is geweest. Ongeveer 10 jaar geleden is hij naast fotograferen ook begonnen met schilderen. Hij wordt vooral geboeid door het noordelijke landschap in al zijn facetten. Daarin streeft hij naar een vorm van realisme, waarin niet zozeer het detail voor hem van belang is, maar eerder de sfeer van het onderwerp. Hij schildert zowel met acryl als met olieverf op een impressionistische manier. Tegenwoordig woont hij samen met zijn vrouw in Duitsland, even over de Nederlandse grens. Het leven zelf is dus mijn inspiratiebron. Daarom teken en schilder ik portretten, hak ik in steen, werk ik “naar het leven” in mijn atelier, op straat, in een muziekzaal, om het even waar.

*****


Open tijdens exposities:
Donderdag-, vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers