Thema-exposite te zien van 24 maart t/m 28 april 2012 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Aan Het Water
Met fotografie van Ellen Floris, keramiek van José Hattink en olieverfschilderijen van Johan Haantjes en Jan Jansma

Ellen Floris:

Ellen Floris woont aan de Friese waddenkust en heeft zich toegelegd op het fotograferen van dit natuurgebied. Bij het wad gaat de wereld letterlijk voor haar open. Grote luchten, zeeën van licht, de exacte waterpas van de horizon, dat is haar beeldwereld, dat is de wereld waar ze graag verkeert en haar ogen de kost geeft, de wereld ook die ze graag mee naar huis neemt in haar camera. Eind 2010 werd ze voor haar werk beloond met het keurmerk Waddengoud, een erkend streekkeurmerk voor duurzame producten en diensten uit het waddengebied. Tijdens deze expositie laat ze ook foto's zien die elders zijn gemaakt. Ze worden, net als haar waddenfoto's, gekenmerkt door verstilling en schilderachtigheid.

José Hattink:

José Hattink begint na haar keramiekopleiding een eigen atelier in Welsum aan de IJssel. Daar maakt zij haar keramische objecten geïnspireerd door het fraaie landschap, moderne architectuur en industrieel erfgoed van de IJsselvallei. Deze objecten hebben een eigen stijl en monumentale uitstraling. Mede door de toepassing van verschillende soorten klei en eigen glazuren krijgt het werk een bijzonder karakter.

Jahan Haantjes:

Johan Haantjes heeft als eigen leermeester en leerling geëxperimenteerd met diverse materialen.
Zand, jute en papier geven structuur aan zijn olieverfschilderijen.
Zijn landschappen en stillevens worden getypeerd door sfeer, intimiteit en gevoel. Zoals bijvoorbeeld in zijn Wadgezichten waarin de essentie van 'wat het Wad is' wordt teruggebracht naar dat unieke moment dat heel soms ook zelf kan worden ervaren bij een bezoek aan het Wad.

Jan Jansma:

"Duinen en kwelders" dat zijn de motieven, die in mijn werk het meest voorkomen. Een tijdloos landschap, dat me inspireert en aanzet tot het maken van schilderijen, een eindeloze bron, waarbij het me voorkomt, dat er een wisselwerking is tussen het landschap dat ik waarneem en de herkenning binnen mezelf, eigenlijk een soort innerlijk landschap. Ik suggereer in een min of meer impressionistische stijl, maar de "basisvormen" van het landschap wil ik nog wel eens vereenvoudigen en abstraheren.
Dit past bij mijn manier van het zoeken naar kernpunten evenals de keuze van ongestoffeerde landschappen, waarbij de leegheid voor mij eigenlijk een 'volheid' is.

*****

Open tijdens exposities:
Donderdag-, vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers