Expositie te zien van 14 februari t/m 28 maart 2015 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met schilderijen van Janneke Henst, Martin Sijbesma en Walter Stoelwinder. Bronzen van Rixt Hak.Janneke Hengst - schilderijen:

Bolsward 1956. Opleiding Windesheim hogeschool Zwolle afgestudeerd in de vakken: tekenen schilderen, grafiek en kunstgeschiedenis. Na het afstuderen in 1994 werd het werk opgemerkt door Thom Mercuur. Hij organiseerde de eerste tentoonstelling. Daarna volgden vele exposities in galeries en musea . In mijn werk ga ik uit van de werkelijkheid maar deze gaat in mijn atelier een eigen leven leiden. Sfeer kleur en lijnen alles gebruik ik om een emotie te vangen die door een beeld in het landschap wordt opgeroepen. Het landschap staat in mijn beleving gelijk aan het ervaren van je innerlijke gevoelens. Ik probeer de mystiek van het onzichtbare zichtbaar te maken!


 Martin Sijbesma - schilderijen:
"Hartwerd 1968. Na de basisschool heb ik de opleiding als huisschilder gevolgd. Mijn op leiding als kunstschilder is vooral autodidactisch.
De wens om kunstschilder te worden was er als kind al. De realistische schilderkunst boeide, vooral uit de 17e en 18 en 19e eeuw. Mijn werken hebben een warme, romantische, verstilde inslag door kleur en compositie. Ik ben gespecialiseerd in stillevens veelal met oude voorwerpen die beschadigd zijn, oude gebouwen en oldtimers in een romantische omgeving.
Ik  maak mijn schilderijen vrijwel uitsluitend in de zogenaamde glaceer techniek (laag over laag) op doek en paneel. Sinds 1989 woon ik in KŻbaard. En vanaf1998 in de voormalig gereformeerde kerk.


Walter Stoelwinder - schilderijen:
  Mijn naam is Walter Stoelwinder, geboren in Friesland en sinds 2010 woonachtig in Duitsland. Schilderen is altijd mijn passie geweest en alweer 15 jaar mijn dagelijks werk. Inspiratie haal ik uit de natuur, dorpen en steden of de naaste omgeving bij mij thuis. Naast de gebruikelijke onderwerpen als landschappen of stillevens zoek ik naar toevallige momenten of gebeurtenissen op straat, die in staat zijn een emotionele boodschap over te brengen. Niet alleen het onderwerp maar ook het juiste licht en de sfeer zijn voor mij belangrijke uitgangspunten voor mijn schilderijen.Rixt Hak - brons:
  Lemmer 1948. Haar vader en twee zussen schilderen, maar Rixt had meer affiniteit met de driedimensionale kunst. Ze begon al jong met boetseren. Rixt heeft onder andere les gehad van Jet Schepp en Ybe van der Meulen. Haar inspiratie haalt ze uit de mensen en dieren om haar heen. Rixt gaat uit van haar emotie om vorm te geven aan haar figuren. Haar werk staat in de traditie van de figurale beeldhouwkunst. Het werk van Rixt Hak is geŽxposeerd in veel galeries in Nederland en daar buiten. Haar werk maakt deel uit van diverse particuliere collecties.

*****

Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers