Expositie te zien van 4 april t/m 12 juli 2014 bij
Galerie De Kleine Hoogstraat Leeuwarden

Met schilderijen van Mieke ter Brake en Marten Taekema. Keramiek en brons van Persheng Warzandegan en sieraden van Hennie Broers.


Mieke ter Brake - olieverfschilderijen:
Zij is lid van Kunstenaarsvereniging Sint Lucas Amsterdam. Haar werk kun je beschrijven als impressionistisch. Mieke maakt vrij werk, maar werkt ook in opdracht. Uit het Juryrapport van de Rembrandt Painting Award: " Zij heeft een goed gevoel voor compositie. Zij past met flair een zekere mate van stilering in haar schilderijen toe. Per schilderij ontwikkelt zij een visie en zet die vervolgens trefzeker en met humor neer: een zwembad, een cafť, een strandgezicht, een man achter een schermpje. Zij laat de toe-schouwer ook meegenieten van het geluid en het lawaai in het zwembad. Zij roept de suggestie op van een man die een rustig plekje uit de wind zoekt. Je wordt zo deelgenoot van haar geschilderde werkelijkheid” . Marten Taekema - olieverfschilderijen:
Het licht en de sfeer die het licht brengt spelen in mijn werk een hoofdrol. Het licht van de jaargetijden, van de momenten van de dag. Licht in de stad, op het platteland. Licht dat door een raam naar binnen schijnt. Licht van etalages. Als het mij blij maakt of anderszins raakt, breng ik dat gevoel over op het schilderij. Thema ’s die telkens terugkomen zijn boten, wintertaferelen, mijn landschappelijke omgeving (de Wouden), stadsgezichten, portretten.


Persheng Warzandegan - keramiek en brons:
  Geboren in Sanandaj, Iraans Koerdistan, begon Persheng met tekenen en schilderen op jonge leeftijd. Ze werkte en exposeerde in Esfahan, Tabriz en Teheran. Sinds 1988 woont ze in Nederland. Ze verbreedde haar kennis en vaardigheden aan de AKI in Enschede. Ze studeerde af in tekenen, schilderen, fotografie en in 1995 in beeldhouwen en keramiek. Sinds 1997 is ze lid van de NVK, de Nederlandse Vakgroep Keramisten. Vanaf 1990 is haar werk te zien geweest in galerieŽn en musea in Europa, de VS. en Japan. In 2005 werd haar eerste serie bronzen sculpturen, gemaakt in opdracht van de stichting Leendert Vriel in Enschede, onthuld door koningin Beatrix.


 Hennie Broers - sieraden:
  Hennie Broers is vormgever in edelmetaal. Met haar sieraden, kleine draagbare objecten en geboortelepels heeft Hennie een eigen herkenbare stijl van werken ontwikkeld. Een kunstenaar voor wie materiaalkeuze, originaliteit, uniciteit en draagbaarheid de leidraad vormen. Waarbij het werk onderverdeeld kan worden in een aantal gehanteerde thema’s. Voor de expositie bij Galerie de Kleine Hoogstraat is een selectie gemaakt van sieraden behorend bij het thema “ Natuurlijk zilver “ (edelmetaal gecombineerd met natuurlijke elementen) en het thema “ Meesterlijk zilver “ (werkstukken die in het kader van de Masters Registry Opleiding zijn gemaakt). Gedurende de expositie zal er regelmatig ander werk te zien zijn. Veel van haar werk is vervaardigd van het duurzaam fijnzilver, waarvoor Hennie in 2014 haar Masters Degree heeft behaald.

 

*****


Open tijdens exposities:
Vrijdag- en zaterdag van 13.30 -17 uur, overige dagen op afspraak.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Telefoon: 058 8442545 Contact: Giny Hopster
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

K U N S T K O O P R E G E L I N G


Terug naar de galerie Naar overige deelnemers