Persbericht duo-expositie te zien van 15 janauri t/m 21 februari 2009

Beeldend kunstenaars Wim & Marian Gerrits uit Leeuwarden zijn de eerste exposanten in 2009 bij Galerie De Kleine Hoogstraat. Hun werk bestaat uit beelden/sculpturen en schilderijen/tekeningen.

Wim Gerrits is beeldhouwer-bronsgieter. Hij "leerde het vak" van zijn grootvader, die beeldhouwer en schrijnwerker was. Daarna diverse cursussen bij kunstenaars, onder meer Rene van Bruggen, Marco Goldenbeld en Frans Ram. Zijn werk is gevarieerd: kleine en grotere bronsfiguren, beelden in marmer en werken in staal. Zijn onderwerpen lopen uiteen van realistisch werk tot abstractie, zoals grote stalen vogels. Laatstgenoemden behoren tot zijn meest recente werk.
'Vicky',brons, hoogte incl.sokkel 40 cm' is onderdeel van het tentoongestelde werk.


Marian Gerrits's meest recente werk bestaat uit grote, vlakvullende, enigszins geabstraheerde portretten, gemaakt naar aanleiding van foto's uit kranten en (oude) fotoboeken. Vaak zijn het oude(re) mensen die haar aandacht trekken en waarvan zij de kwetsbaarheid en broosheid wil vertalen in het materiaal waarmee zij werkt. Hierbij gaat het niet om een exacte weergave van de persoon, maar om het vastleggen van die ontroering met houtskool, krijt of verf op het papier of het doek.
'Vrouw met rose jurk', olieverf op linnen, 100x100cm' is onderdeel van het tentoongestelde werk.


De expositie loopt van donderdag 15 januari t/m zaterdag 21 februari 2009.
Preview : donderdag 15 en vrijdag 16 januari van 13.30 -17 uur.
Opening: zaterdagmiddag 17 januari door beeldend kunstenaar Eddy Sikma uit Leeuwarden om 15.00 uur, waarbij u kunt kennismaken met de kunstenaars.

*****

Openingstijden: (gewijzigd)
donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.30 -17 uur.
Kleine Hoogstraat 14, 8911 HE Leeuwarden.
Januari/februari 2009 Telefoon: 058 8442545
www.elteha.nl/galeriedekleinehoogstraat.htm

Terug naar de galerie Naar overige deelnemers