Nieuwsbrief Joost Schmidt

Tentoonstellingen en projecten najaar 2012

Schilderen is zoeken naar het ultime zien; dat het spreken verstomt en schrapt het schrijven. Schilderen is laag over laag reiken naar het sublieme.

*****************

Net terug van de Litho-Tagen in München. Veel geleerd, gezien en veel nieuwe lithografen leren kennen. En het wordt, nu ik alles op een rijtje zet, toch al een drukke herfst!

Vanaf 1 tot 28 september doe ik mee aan de expositie in Galerie Noord te Groningen met het noordelijke kunstenaars collectief artXing. Tijdens het weekend van de Groninger kunstinstellingen 15 en 16 september geef ik in galerie Noord diepdrukdemonstraties, zaterdags om 20.00 uur en zondags om 13.00 uur.

In het Kunstkantoor te Dokkum is in de maand september een tentoonstelling van kunstenaars uit Noord-Oost Friesland. Op 27 en 29 september ben ik daar aanwezig.

Bij Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk kunt U van 29 september tot 31 oktober mijn nieuwe olieverven zien in combinatie met keramiek van Adriana Nichting. Een uitnodiging voor de opening zult U ter zijner tijd nog ontvangen.

Samen met Gerhild van Rooy en Wim Kroon hangen mijn nieuwe grafiekbladen in het Museum van Joure van 6 oktober tot en met 6 januari 2013.

Met een uitwisselingsprogramma tussen kunstenaars uit Slovenië en Nederland is mijn werk op een expositie vertegenwoordigd in Ljubljana van 14 november tot en met 9 december.

Naast deze exposities werk ik aan het project ‘een hoedje van papier’ met nog een tiental collegae. Dit project zal op verschillende locaties te zien zijn in de loop van 2012 en 2013. Zodra er definitieve data en/of plaatsen bekend zijn zal U dat worden gemaild.

En voor de lente in 2013 staat een nieuwe uitgave van steendrukken op stapel.

Graag tot ziens bij een van deze activiteiten.

Joost, Engwierum, najaar 2012

Terug naar Nieuws Naar overige deelnemers