Schilderen / tekenen en grafiek


ATELIER-PAGINA VAN:

Naam: Leon Knook
Adres: Krelis Annesstraat 11
Woonplaats: 9078VJ Oude Bildtzijl
Telefoon: 0612844195
Mail: knovos@xs4all.nl
Website:
www.leonknook.com

Leon Knook (1960)

Verleden en heden
Ongeveer twintig jaar geleden ben ik begonnen met airbrush. In die tijd waren er nog niet zo veel grafische computers en kon je op grafische vakbeurzen nog airbrushkunstenaars bewonderen. Ik werd gegrepen door de geweldige effecten die je met deze techniek kunt bereiken, de mogelijkheden zijn eigenlijk onbegrensd. Ik schafte de nodige spullen aan en al snel probeerde ik de plaatjes na te spuiten uit de airbrushboeken. Tot op zekere hoogte lukte dat en voor ik het wist gaf ik demonstraties op beurzen. Wat ik maakte was niet echt van mijzelf, ik deed mee met de trend. Dus stoere dingen spuiten, blote tieten, tijgers, enge honden. Ik dacht de wereld te kunnen veroveren met mijn 'kunst'.

Natuurlijk kwam ik bedrogen uit, ik voelde mij uiteindelijk niet prettig in deze wereld. De jaren verstreken, totdat ik een aantal jaren geleden, in een opwelling eens voor de aardigheid op het web ging kijken, wat voor airbrushspuiten er vandaag de dag te koop waren. Zo had ik destijds pogingen ondernomen de geavanceerde Paasche AB turbo te bemachtigen. Toen zeker het meest geavanceerde airbrushinstrument. Net als toen sloeg ik achterover van de hoge prijs. Mijn belangstelling voor airbrush was hierdoor plotseling ineens weer gewekt. Op het web zag ik geweldig mooie dingen, ik wist direct wat ik wilde, terug naar de airbrushspuit, maar dan anders.

Zo kon ik als een goeie start een belofte aan mijn vrouw inlossen portretten te maken van onze kinderen. Ik merkte aan mijzelf dat ik over een grote hoeveelheid geduld beschikte. Zo heb ik het eerste portret wel drie keer overgemaakt. Zoiets was vroeger echt ondenkbaar. Mijn belangrijkste doel voor de komende tijd is perfectie na te streven in het maken van monochrome schilderijen. Ik wil nieuwe technieken ontwikkelen en deze delen met anderen. Hiervoor hebben wij tegenwoordig een fantastisch medium, het World Wide Web!

Product informatie:

Klik op de foto's voor meer informatie.


Terug naar kunstenaars indeze rubriek Terug naar kunstenaars in deze rubriek

Naar overige kunstenaars