Schilderen / tekenen en grafiek


ATELIER-PAGINA VAN:
Naam: BRIGHART (Brigitte den Hartog)
Witmolen 173, 2645 GJ Delfgauw
Telefoon: 015-2567464 - 06 48684073

E-mail: brighart@kpnmail.nl W-www.brighart.nl
L
-www.brighart.web-log.nl


Brigitte

Brighart, geboren in 1956 te Amsterdam, kreeg veel creatief onderricht op "de Werkschuit" te Amsterdam. Zij volgde lessen bij: Michiel Czn.Dhont, Anton Assies, Agaath Koers, Dorien Melis, Aleid Holman en vele jaren bij Femia Morselt. Vanaf december 2004 tot 2007 werkte zij fulltime op WBK Vrije Academie werkplaats voor beeldende kunsten te Den Haag. Nu werkt zij in haar atelier op het Ledeganckplein 7 te 's-Gravenhage.

Neo-Expressioniste
In haar expresionistische kunstwerken komen de thema's: Vreugde, Energie, Energiebronnen en Bewegingen naar voren.
Expressionisme is de uitdrukking van de innerlijke, door het gevoel beheerste instelling van de kunstenaar. Brighart wil graag door haar werk vreugde oproepen, net als de oorspronkelijke expressionisten 'Les Fauves' bijvoorbeeld Henri Matisse(1869-1954).

Brighart laat zich voor haar intiutieve schildershandelingen, die uitdrukking geven aan haar gevoelens, inspireren door:
-Sir Karl Popper die zei: "Optimism is a moral duty"(1993).
-Willem de Ridder schreef het boek: Spiegelogie."De wereld is een spiegel van jezelf." Waarin de Japanner Masaru Emoto(1943) beschrijft hoe water in staat is energie te absorberen en hoe de samenstelling van het water kan veranderen.

Naast acrylverf maakt ze gebruikt van de nieuwe Liquitex "heavy body". Met deze dikke verf ontstaat er een dynamische textuur, die de aandacht nog meer op het doek en de schoonheid van de verf richt. Combine Painting is het gebruik van andere materialen in een schilderij. Dit is terug te vinden in het meest recente werk van Brighart.

Informatie kunstwerken:
Klik op de foto's voor meer informatie.

BewegingenergiebronBeweging
Beweging
Terug naar kunstenaars indeze rubriek Naar kunstenaars in deze rubriek Naar overige kunstenaars