Schilderen / tekenen en grafiek


ATELIER-PAGINA VAN:

Naam: Rietje J.-Huijser
Adres: Oisterwijkstraat 8
Postcode: 5262 RC
Plaats: Vught
Telefoon: 073 6568817
E-mail:
rietjejhuijser@xs4all.nl 

Deelnemer groepsexpositie bij Galerie De Kleine Hoogstraat te Leeuwarden van 24 juli t/m 6 september 2008

Mijn 'taal' is niet het woord maar het beeld. Woorden schieten vaak tekort, zijn vluchtig, worden wel of niet gehoord, worden vergeten. In het beeld kan ik laten zien wat mij bezighoudt en dat is eigenlijk heel eenvoudig: het is het leven zelf, de liefde van mens tot mens / voor de mens. Kortom, het is de liefde voor het leven.

Daarom teken en schilder ik bij voorkeur ongedwongen, onbespiede momenten, mensen, jong, oud, dik, dun, een model, op straat, in de natuur, muziekmakend, etc. Een gebaar, een beweging, een klein detail roept "iets" bij mij op en dát wil ik vastleggen op papier, doek of in steen.
Mijn ontdekkingsreis begint. Intuďtief kies ik materiaal en geef ik in compositie, lijn, kleur, vlak en toon vorm aan datgene wat ik zie of beter gezegd: geef ik vorm aan datgene wat ik wil zien. Maar dat inspirerende gebaar, die beweging, dat detail alleen is niet voldoende.

Ik zeg vaak: "Ik wil er nog iets mee doen". Dan moet ik vaak maanden, soms zelfs jaren wachten voor zich die beweging, dat gebaar, dat detail, die uitdrukking voordoet, waarmee ik verder kan, omdat ik uitga van een levend model, geen gefantaseerde pose, geen opgelegde "stand" maar een levendige natuurlijke ongekunsteldheid. Het leven zelf is mijn inspiratiebron. Daarom teken en schilder ik "portretten", werk ik 'naar het leven' in mijn atelier, op straat, in de muziekzaal, om het even waar.

Informatie kunstwerken:

Portret WietskePortret R. P.
Meisje met kat Baby BluePapavers
Schepen in landschap
Klik op de foto's voor meer informatie.
Prijsindicatie opdrachten portretteren:
- geschilderd vanaf €1000,- ex. btw
- getekend met pen of krijt vanaf € 500,- ex.btw

Terug naar kunstenaars indeze rubriek Naar kunstenaars in deze rubriek Naar overige kunstenaars