Keramiek uit Spanje


Joan Carrillo
Contactadres: Art for Ever
Henk de Wit en Netty van Eijk
F. Bolstraat 34-J, 8932 JP Leeuwarden
e-mail: artforever@live.nl
Telefoonummers: 058-8441901
0515-576759
06-14837488

JOAN CARRILLO

Hij is in 1948 in AndalucŪa (Spanje) geboren.
Na zijn kunst opleiding (teken-, schilder - en graveerkunst), waarmee hij in 1968 de eerste prijs in Spanje won, heeft hij zich gespecialiseerd in keramiek. Zijn belangrijkste werk in deze techniek is "mythologische hedendaagse figuren" en van deze kunstwerken zijn de "Postnucleaire Fossielen" het opvallendst.
Met een van deze kunstobjecten won hij de eerste nationale prijs voor keramiek in Manises in 1986. Dankzij deze collectie werd hij als lid van de "Internationale Academie van Keramiek in GenŤve" voorgesteld en gekozen.

Hij was samen met andere keramisten "de Vereniging van Keramisten Coure" begonnen. Deze vereniging gaf een grote impuls aan de hedendaagse keramiek in Spanje.
Hij was een van de pioniers in het vernieuwen van de techniek "Rakķ" (metalliek weerspiegeling). Hij gebruikt deze techniek meestal in zijn kunstwerken. Het meest opvallend van deze techniek is het gebruik van boetseerklei en zijn combinatie met verschillende soorten metaalzouten (zilver, koper, bismut, enz.). Deze combinatie is op 1040 ļC gebakken in een speciale oven, waarbij het belangrijkste de controle van de rook is.

Hij heeft zijn kunstwerken tentoongesteld in musea en galerieŽn in verschillende steden in Spanje, onder andere in: Olot, Girona, Barcelona, Reus, Zaragoza, Madrid, Sevilla, Vitoria, San SebastiŠn, Manises. Ook heeft hij in andere landen zoals Nederland, BelgiŽ, Frankrijk, ItaliŽ, Engeland, Duitsland, Japan,Taiwan en Saudi Arabia geŽxposeerd.

Informatie kunstwerken:

Klik op de foto's voor meer informatie.

 

Terug naar kunstenaars indeze rubriek Naar kunstenaars in deze rubriek Naar overige kunstenaars