Fotografie


ATELIER-PAGINA VAN:

Naam: Els van der Monde
Adres: Recht Boomssloot 21
Postcode: 1011 CR
Plaats: Amsterdam
Telefoon: 020 6933118

Mail: elsmonde@gmail.com
Web: www.elsvandermonde.nl

Els van der Monde (1942)

Els van der Monde, die de Academie voor Beeldende Kunsten St.Joost te Breda volgde, afdeling Fotografie, maakt hoofdzakelijk vrij werk waarmee ze regelmatig exposeert.

Met de foto "Ode aan de meisjes van Verkade" werd zij in 1999 genomineerd voor de ABC Foto-jaarprijs, onder voorzitterschap van Paul Huf. Deze foto behoort tot de serie zwart-wit stillevens van gebruiksvoorwerpen in een nieuwe context. De esthetische vervreemding biedt een verrassende kijk op objecten uit het alledaagse leven.

Naast deze specialisatie legt zij met een ongewone techniek details van planten en bloemen vast. Ze gebruikt hiervoor géén camera, géén film en ook geen scanner. Ze 'peutert' onderdelen van planten en bloemen tussen twee diaglaasjes; dit levert "natuurlijke dia's" op. Deze worden in het lab op groot formaat afgedrukt, zonder verlies van kleur en scherpte.

Publicaties over dit procédé: De Fotograaf, vakblad voor professioneel beeld nr.4 2003. Foto, blad voor beeld en techniek nr.9 2003.

Naar aanleiding van haar solo-tentoonstelling in het Natuurmuseum Rotterdam in 2004 verschenen o.a. recensies in het Rotterdams Dagblad van 12 augustus 2004 en Museumvisie uitgave 04/3 (Museumvisie is het vaktijdschrift voor de Nederlandse Museumwereld).

Informatie kunstwerken:

 Klik op de foto's voor meer informatie. 

Publicaties en ander nieuws

Terug naar kunstenaars indeze rubriek Terug naar kunstenaars in deze rubriek Terug naar overige kunstenaars