Galeries & meer...


Atelierpagina van:

Naam: Annemarie Veenstra
Atelieradres: Vondelstraat 34
Postcode: 8913 HP, Plaats: Leeuwarden
Telefoon: 058 2150696
E-mail:ann.veenstra@gmail.com

Annemarie Veenstra

Op de Waddeneilanden en in de ruige, noordelijke gebieden van Europa zoals IJsland en de Schotse eilanden verzamel ik takken en stenen die onderdeel worden van mijn objecten. Plukwol van de hekken wordt mee verwerkt alsook draden van uitgerafelde kleding ooit door mij genaaid en gedragen.

Ik experimenteer met wolsoorten en maak mijn eigen zijdepapier waardoor de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. "Verwondering" en  "Herinnering"  zijn veel voorkomende thema's die  uitgangspunt zijn voor mijn werk. Ook werk ik puur vanuit het materiaal waarbij ik me laat inspireren door de sfeer van het landschap.

Net als in mijn werk op papier zijn details belangrijk. Het werken op papier wissel ik af met het ambachtelijke vilten: ruimtelijk, autonoom viltwerk waarbij het werken met wol in combinatie met de organische materialen en andere toevoegingen me aantrekt en uitdaagt.

 Af en toe maak ik ruimte om naast  het autonome werk ook kledingaccessoires te maken en kleine gebruiksvoorwerpen. De technieken die hiervoor nodig zijn breng ik graag over in workshops, het contact met cursisten werkt daarbij inspirerend.

 
Nevenactiviteiten

Het geven van workshops


Informatie kunstwerken:
Klik op de foto's voor meer informatie

©Annemarie Veenstra ©Annemarie Veenstra ©Annemarie Veenstra
©Annemarie Veenstra ©Annemarie Veenstra ©Annemarie Veenstra
©Annemarie Veenstra ©Annemarie Veenstra ©Annemarie Veenstra
    ©Annemarie Veenstra

       Klik hier voor grafiek van Annemarie

Terug naar kunstenaars indeze rubriek Naar kunstenaars in deze rubriek Naar overige kunstenaars